2018. december 18. kedd, Auguszta
Mit Hol Hogyan
A műsor válaszokat ad, mit, hol, hogyan tudunk elérni, elintézni, megtudni. Riportok a kerület ügyes-bajos dolgairól. Igazi közszolgáltató, információs magazin műsor a kerület és állami támogatásokról, iskolák, óvodák helyzetéről, különböző hivatalok elérhetőségéről, stb.
Korábbi adások
2018. december 14.
Rendkívüli testületi ülést tartott csütörtökön délelőtt Belváros-Lipótváros Önkormányzatának képviselő-testülete. Az önkormányzat delegációja, Vajda Sándorné vezetésével újból adományokkal teli teherautóval indult Rahóba. Az V. kerületi idősek karácsonyi köszöntésére tett látogatást Belváros-Lipótváros önkormányzatának nevében a polgármester, a két alpolgármester, valamint a képviselő testület néhány tagja. Idén is nagy sikerrel, immár 12. alkalommal került megrendezésre az adventi koncert, 3. éve már a Duna Palotában.
2018. december 7.
Zeneszóval várták a Mikulást az Aranytíz Kultúrházban. A Mikulás igyekezett minden jó gyerekhez eljutni a kerületben, ezért felkereste a Belvárosi Polgári Szalont is. Belváros önkormányzata számára kiemelten fontos, hogy az itt élők úgy érezzék, hogy jó itt lakni, jó itt dolgozni. Ennek a koncepciónak a része a József nádor tér felújítása és a terület parkosítása is. Bemutatkozás, workshopok - szakmai nap a Belvárosi Közösségi Térben. Ünnepi készülődés - adventi koszorú készítés a Belvárosi Polgári Szalonban.
2018. november 30.
Idén először került sor civilek elismerésére az önkormányzati állományi jutalmazással egy időben az V. Kerületi Rendőrkapitányságon. Két évvel ezelőtt Idősbarát Önkormányzat címet, idén pedig Unicef Gyerekbarát Település, valamint Családbarát Önkormányzat címet nyert Belváros-Lipótváros Önkormányzata. A sikerhez sok más tényező mellett, a kerületben működő szociális juttatási rendszer is hozzájárult. A téli és az ünnepi időszak számos veszélyt rejt magában. Fontos, hogy minden esetben fokozottan figyeljünk fűtési berendezéseinkre, adventi koszorúnkra, égőinkre, fényfüzéreinkre. A tavalyi rendezvény sikerét követően, idén is megrendezte a Belvárosi Egészségnapot a Belvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Hild60 - ünnepi gálaműsor a Duna Palotában. Ajtókopogtató díszítéssel foglalkozott a belvárosi Háló Közösségi Tér. Tizedik alkalommal indult útjára a fényvillamos.
2018. november 23.
Ünnepélyes keretek között adták át a Budapest Építészeti Nívódíj pályázat 2018-as elismeréseit. Hétvégén ünnepelték a Főváros napját az Újvárosháza dísztermében, ahol Budapest főpolgármestere, Tarlós István számos elismerést adott át. Harmadik állomásához érkezett a Digitális Nyílt Nap rendezvénysorozat. Fejlesztés – korszerűsítik a kerület pumpás biciklitárolóit. 1959 óta minden év november 20-án ünnepeljük a Gyermekek Jogainak Világnapját. Somogyi Jánosné Irén néni 90 éves lett, ez alkalomból Vajda Sándorné önkormányzati képviselő köszöntötte a Falk Miksa utcai Idősek Klubjában. A Budapesti Angolkisasszonyok templomában helyezték végső nyugalomra Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió főmunkatársát.
2018. november 16.
A héten ülésezett a Fővárosi Közgyűlés. November 12-e a Szociális Munka Napja - ebből az alkalomból került sor hagyományosan a Belváros Szociális Munkáért Díjak átadására. UNICEF program - mágnes táblán jelezhetik a gyerekek véleményüket a Belvárosi Közösségi Térben. Különleges kiállítás nyílt a belvárosi Hereditas Galériában- a tárlat 20 X 20 centiméteres miniképekből áll. Szombattól hétvégenként City- troli elnevezéssel új trolibuszjárat közlekedik a Fővám és a Lehel tér között. Fabejárás -közös sétára invitálta a lakosokat a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. a Falk Miksa utcába.A szegények segítője, Európa védőszentje, Pannónia szülötte - Márton napi felvonulás a Belvárosban.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 •  ... 
 • 55
 • >
 • Televíziónk "Városmesék" műsora lett a legjobb magazinműsor az országban. Május 26-án kiosztották a Helyi Televíziók Országos Egyesülete díjait. A Szegeden tartott ünnepségen a "Városmesék" című kulturális műsor készítőinek - Wohlmuth Klaudia szerkesztő- műsorvezető, Gál János operatőr és Farkas Zsuzsa vágó - munkáját ismerték el a Helyi Érték fődíjával.
  NMHH - Magyar Média Mecenatúra

  A médiaszolgáltatás tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.