2022. május 28. szombat, Emil, Csanád
Kultúrkalauz
(30 perc)
Kulturális magazinműsor - adásról adásra belváros kulturális kincseit tárjuk fel nézőink előtt.
Korábbi adások
2021. augusztus 25.
A geometria szépsége – ezzel a címmel nyílt egy egészen különleges fotókiállítás Belvárosban, az Aranytíz Kultúrházban. Augusztus 20 – az államalapítás ünnepe. A magyar nép történelmében az egyik, ha nem a legfontosabb események és sorsfordító időszakok egyike volt. A következő percekben ismét egy Aranytizes kiállítást láthatnak nézőink. Aida Cui Fülöp-szigeteki festőművész legújabb alkotásait tekinthetik meg.
2021. július 28.
“Covid után a dallamok is gyógyítanak” - ezzel a címmel rendeztek ingyenes, szabadtéri koncertet a kerületi szépkorúaknak Belvárosban. “Tenger a zsebemben” - Ezzel a címmel nyílt kiállítás a Duna Palotában Szerényi Gábor kerületi grafikusművész legújabb alkotásaiból. Művészi fotókiállítással idézte vissza az egykori balettintézet hangulatát a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Drechsler palota megújulásáért felelős kivitelező közös kulturális projektje.
2021. június 30.
Mai adásunkban kerületünk ifjú tehetségével, Bíró Emese balerinával beszélgetünk pályafutásáról, adásunk második felében pedig a Belvárosi Művészeti Ösztöndíj átadóról láthatnak egy színes összeállítást.
2021. május 12.
2021. január 27.
Jégvirágok – Ez a címe Udvarhelyi Zsuzsanna festőművész legutóbbi kiállításának, amely az Aranytíz Kultúrházban található. Az újesztendő 6. napja vízkereszt napja, avagy a háromkirályok, másképpen a napkeleti bölcsek ünnepe, a katolikus egyház egyik legfontosabb ünnepe. Torok Sándor festőművész születésének 85-ik, halálának 15-ik évfordulója alkalmából kiállítás nyílt a Széphárom Közösségi Térben Torok Sándor legkülönlegesebb alkotásaiból.
NMHH - Magyar Média Mecenatúra

A médiaszolgáltatás tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.