2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika
Kultúrkalauz
(30 perc)
Kulturális magazinműsor - adásról adásra belváros kulturális kincseit tárjuk fel nézőink előtt.
Korábbi adások
2020. augusztus 26.
Focicsapat tojásból, teniszezők kukorica szárból és emlékezetes sportörténeti pillanatok fából kifaragva. A Magyar Kézművességért Alapítvány idén 27. alkalommal rendezte meg kézműves kiállítását, melynek témája most a magyar sport volt. Szabó Verona 1971 óta aktív résztvevője a magyar textilművészetnek és az egyik legsokoldalúbb művész. A textilművésszel most a Széphárom Közösségi Térben megnyílt legújabb kiállításáról beszélgettünk. Józan László 2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol negyedévesként a Vígszínházban töltötte a gyakorlati idejét. Azóta is a Vígszínház társulatának a tagja, de örömmel szerepel színházakban is, vendégművészként. A City Tv-nek adott interjút, melyben több más között a gyermekkoráról, szerepeiről és új hobbijáról is beszélt.
2020. július 29.
Újranyitott a PALOMA! - Megújulva ismét várja az érdeklődőket az V. kerület híres Művészudvara. Fotósorozat a karanténban - A Petőfi Irodalmi Múzeum különleges összeállítást készített kortárs írókról, mely az otthon töltött időszakot mutatja be. Programajánló. Interjú Csíki Sándorral - népszerű gasztroblogger és szakíró, aki nemzetközi filmes produkciók foodstylistja is, évtizedek óta több területen alkot.
2020. május 27.
Duna Művészegyüttes - “ Gyere ki a Gangra” - ez a neve a Duna Művész Együttes kezdeményezésének. Hagyományok Háza - „Nem úgy van most, mint volt régen” - Egy közös dal az összetartozásról, szeretetről, szebb jövőről. Zsánerszobrok - Pocakos rendőr, napilapot áruló Rikkancs fiú és a Duna-korzón ücsörgő Kiskirálylány – sokak számára ismerősek lehetnek ezek az alkotások a Belvárosból. Stílgyak - A soron következő összeállításban betekinthetnek egy nagysikerű sorozat kulisszái mögé. Perczel Ferenc, az V. kerületi Szabolcsi Bence Zeneiskola intézményvezetője és Kővári Eszter Sára énekművész előadását tekinthetik meg.
2020. április 29.
2020. március 25.
A mai adásban elsőként a Petőfi Irodalmi Múzeumba látogatunk, ahol a 48’-49-es forradalom és szabadságharc emlékeit idézzük fel, Gyimesi Emese történész segítségével. Megújul a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom mindkét tornya. Tradíció és reflexiók – ez a címe a Hagyományok Házában megnyílt kiállításnak.
  • 1
  • 2
  • NMHH - Magyar Média Mecenatúra

    A médiaszolgáltatás tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.